Vi är Faktum.

Faktum är Sveriges största gatutidning. Försäljarna köper tidningen för 40 kronor, säljer den för 80 och behåller mellanskillnaden. Att sälja Faktum är ett jobb, inte välgörenhet.

Jobb betyder mer än pengar. För vissa är försäljningen ett steg mot ett ordnat liv. För andra är det ett sätt att hålla sig flytande. Oavsett vilket så handlar tidningsförsäljningen för de flesta om mer än att bara tjäna kronor och ören – det innebär också att ta ansvar, planera sin vardag, skapa sig rutiner och ett socialt sammanhang. 

Vill du börja sälja Faktum? Kom in och prata med oss i distributionen om du är intresserad!

Vår uppgift är också att skapa opinion kring hemlöshet och socialt utanförskap.

Alla legitimerade försäljare har en egen försäljningsplats och ska bära sin försäljarlegitimation väl synlig.

Vi finns i bland annat Göteborg, Borås, Malmö, Lund, Helsingborg, Kristianstad, Växjö, Halmstad, Karlstad och Jönköping. Vårt mål är att erbjuda alla i socialt utanförskap i västra och södra Sverige ett jobb.

Faktum arbetar för ett samhälle utan hemlöshet, fattigdom och utanförskap. Vi gör det genom att erbjuda människor hjälp till självhjälp. Att sälja gatutidning innebär att försäljaren skapar sig en inkomst, sysselsättning och ett socialt sammanhang. Faktums journalistik har hög kvalité och bevakar bland annat frågor som berör försäljarnas vardag.

Har du frågor om vår butik och våra produkter kan du kontakta oss via [email protected] eller Sophie Cronholm på 031-63 22 92.
Har du frågor kring tidningen kontakta vår VD och chefredaktör Sarah Britz på [email protected]

© 2024 Faktumbutiken

Faktumbutiken